Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на Alfa Romeo 159 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Покупка на Alfa Romeo 159 1.9 JTD

Здравейте,

Казвам се Кристиян и съм от София. Винаги съм харесвал Alfa Romeo и съм решил скоро да стана собственик на такава кола. Спрял съм се на модела 159 с мотор 1.9 JTD. Максималната сума, която бих дал за колата е 10,000 лв, защото трябва да ми останат пари и за задължителното първоначално обслужване, регистрация в КАТ, данъци и т.н.

Никога преди не съм имал/карал италианска кола. Шофьор любител съм и нямам близки и/или приятели маниаци на тема коли или такива, които професионално се занимават с това. Това е причината, поради която пиша тук.

Наясно съм, че с бюджета, с който разполагам ще имам възможност да купя кола на около 6-8 години, което от своя страна предполага един сериозен пробег и т.н.

В последните 2-3 дни изчетох тоста теми във форума, които съдържат мнения и на критици и на фенове на марката и модела.

Обръщам се към вас с молба за съвети от всякакво естество. В частност нещото, което ми прави впечатление е, че масово собствениците на коли с дизелови двигатели в ранен или по-късен етап от експлоатацията на автомобила си, премахват филтъра за твърди частици, изключват EGR и тунинговат колите си софтуерно. Искам да знам в общи линии какво налага тези манипулации и какво променят те в поведението на колата.

Благодаря Ви предварително!
    Last edited by kristiancho; d.m.y г., 10:41.

Първоначално публикувано от kristiancho Покажи съобщение
    Здравейте,

Казвам се Кристиян и съм от София. Винаги съм харесвал Alfa Romeo и твърдо съм решил скоро да стана собственик на такава кола. Спрял съм се на модела 159 с мотор 1.9 JTD. Максималната сума, която бих дал за колата е 11,000 лв, защото трябва да ми останат пари и за задължителното първоначално обслужване, регистрация в КАТ, данъци и т.н.

В момента карам Audi A4 (B7), 2.0 TDI от 2005 г. Никога преди не съм имал/карал италианска кола. Шофьор любител съм и нямам близки и/или приятели маниаци на тема коли или такива, които професионално се занимават с това. Това е причината, поради която пиша тук.

Наясно съм, че с бюджета, с който разполагам ще имам възможност да купя кола на около 6-8 години, което от своя страна предполага един сериозен пробег и т.н.

В последните 2-3 дни изчетох тоста теми във форума, които съдържат мнения и на критици и на фенове на марката и модела.

Обръщам се към вас с молба за съвети от всякакво естество. В частност нещото, което ми прави впечатление е, че масово собствениците на коли с дизелови двигатели в ранен или по-късен етап от експлоатацията на автомобила си, премахват филтъра за твърди частици, изключват EGR и тунинговат колите си софтуерно. Искам да знам в общи линии какво налага тези манипулации и какво променят те в поведението на колата.

Благодаря Ви предварително!
    Не е задължително кола на 6-8 години да е със сериозен пробег,има и такива с доста малък......................
    Манипулациите които си изброил се правят за по-доброто дишане така да се каже на колата,заниженият разход и т.н. Все пак 159 с 1.9 16в мотор в сток вариант си е мудна в ниските обороти,след тези интервенции става дсота приятна за каране кола,та даже и да наказва надъхани чички с Пасати комби
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Само да не ти излезе един надъхан чичка с такъв лош Пасат комби и да ти трябва втори двигател отзад, за да може да му прочетеш задния номер с бинокъл с увеличение поне 50х.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

А какво ви пука кой чичка се е надъхъл, караш си колата с кеф и си свиркаш потънал в готен дизайн.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
          А какво ви пука кой чичка се е надъхъл, караш си колата с кеф и си свиркаш потънал в готен дизайн.
          А, баш.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

колега колко пари би дал за напълно обслужена кола?
            sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщение
              Много е относително.

Comment

Обслужена, обслужена, колко да е обслужена.
                Защото твоите представи за пълно обслужване могат да се различават от представите на друг за пълно обслужване.
                A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                  Обслужена, обслужена, колко да е обслужена.
                  Защото твоите представи за пълно обслужване могат да се различават от представите на друг за пълно обслужване.
                  И аз тва щях да попитам ?????

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Това е обслужване

- Ремък ангренажен, ролки, водна помпа. Пистове ремък, ролки, ремък на динамото.
                    - Охладителна течност, спирачна течност.
                    - Масло скор. кутия, масло двигател + всички филтри.
                    - дискове и накладки ако е необходимо, спирачни маркучи
                    и т.н.
                    sigpic

Comment

- Ремък ангренажен, ролки, водна помпа. Пистове ремък, ролки, ремък на динамото.
                      и т.н.
                      Консумативите са ясни, при мен другите базикни са:
                      -чип 180к.с.
                      -спрян ЕГР
                      -почистен колектор и премахнати клапи
                      -сменено "заводски сбърканото" масло на хидравлика
                      -махнат ДПФ и махната резервна гума
                      -сменен съединител(то човек така се учи да кара чипната кола)
                      Автомобилът няма нищо общо с това, което купих, но си хвръкнаха едни пари - нормално Иначе, да чукна на дърво - изключително здрав автомобил ще излезе май, ходовата част си е както го взех преди 2г, има 1 смяна на масло и това е. Красива кола с малка поддръжка.
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Така, както си го написал, човек ще рече, че ще си продаваш твоята
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Code, примен имаше доста повече неща, но ако някой каже облсужена кола аз това разбирам поне, а не едно масло + маслен филтър.
                          sigpic

Comment

Само и аз да питам .. въпреки, че в една друга тема четох бол за същото .. това червеното масло в хидравличната система - има ли официално становище, или документ, или писмо, или съобщение от производителя, че е сбъркано ? Щото аз това не съм го сменял и не съм имал проблеми.
                            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                              Само и аз да питам .. въпреки, че в една друга тема четох бол за същото .. това червеното масло в хидравличната система - има ли официално становище, или документ, или писмо, или съобщение от производителя, че е сбъркано ? Щото аз това не съм го сменял и не съм имал проблеми.
                              Кво писмо искаш, то в книжката пише едно,па в колата друго,тва не е ли достатъчно

---------- Post added at 08:25 ---------- Previous post was at 08:21 ----------

и т.н.
                              Освен всичко това,при 159 задължително проверка и ремонт на колектора ако е необходимо (а то в 90 процента от случаите е) за да няма после двоен труд.

Comment

Working...
                              X